Follo Energi 984061382 02011 Kveldroveien 103 1407
Miljøbevisst i Ski

Familien Moe i Ski sentrum har gjort flere tiltak for å redusere energiforbruket i huset, de bruker en stor del av tomta til å dyrke mat og de hadde allerede en solgrill - så hvorfor ikke også solceller?

Dato: 24.9.2015

Moe er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen elektrofakultetet og har alltid vært fasinert av solceller. Så vidt de vet er de de eneste med solceller i Ski sentrum. "Men nå vil jeg følge ekstra godt med, for de har vi noe til felles med," sier Jon-Finngard Moe og smiler.

 

Han er med i Miljøpartiet De Grønnes og innrømmer at han nok er over snittet interessert i miljø. Han ble nysgjerrig på solceller etter å ha sett annonsering for solceller på Facebook og begynte å undersøke mulighetene for installasjon. Sol&kraft ramlet han over ved en tilfeldighet, men kombinasjonen kvalitet, pris og ikke minst at det er lokal arbeidskraft som står for jobben var overbevisende.

Familien Moe i Ski

 

"Hele opplegget virket seriøst og gjennomtenkt, og det har vært så gøy å møte en så engasjert installatør som er full av tips og råd," sier Moe. "Ja, også har jeg jo verken særlig til vind eller noen elv å demme opp på eiendommen, så valget ga seg litt selv."

 

Forbipasserende stopper ofte opp og har mange spørsmål. Familien Moe syns det er en fryd å kunne svare og syns det er hyggelig at folk berømmer anlegget. "Det er jo en drøm å ha sitt eget kraftverk!" sier de avslutningsvis.

 

Hansken er kastet, blir det flere solentusiaster i Ski i år...?

 

Mer informasjon om solcelleanlegg finner du på www.sologkraft.no